Work work work...

Snacka om stressigt! Idag har jag tagit hand om min systers två hundar hela dagen, och de är verkligen krävande små saker... Samtidigt har jag försökt göra filosofiarbetet klart, och det är INTE det lättaste när man har en valp som sover i ens famn (Y) Blev iaf långt om länge klar med det för en stund sedan, och sen var det snabbt som attans att skala potatis till middagen..

5 minuter på den lilla, jajemän.. Har ni gjort idag? :)

Here I Come

Come out, come out wherever you are...

Ringde vårdcentralen igår eftersom jag är förbannat trött på att vara förkyld och ha o-n-t i h-a-l-s-e-n-!

Föreställ dig att du över allt annat älskar att träna och ha en vältränad kropp - att man är frisk och hälsosam. Tänk dig sedan att hela din värld rasar för att du under flera månader drar på dig förkylningar som gör att du varken vågar, eller har lust till, träning... Verkningar: En tjock klump i halsen som man bara vill ha bort, hur man verkligen känner att musklerna förtvinar.

Antar jag är lite deppig för tillfället, haha xD

Pension? Jajemän!

Tror nog det är dags för mig att dra mig tillbaka, bli sjukpensionär eller något sånt. Min förkyldning går banne mig inte över! Blir till att ringa vårdcentralen på måndag för detta håller inte... :O Sitter och lirar Guitar Hero i min ensamhet varvat med lite riktig gura och filosoferar över varför man ska vara sjuk. Verkligen en god syssla (Y) N-O-T!

Mjölken är slut i kylen och jag har ingen bil så jag kan köra och köpa, en kopp varm choklad hade suttit finfint nu! :)

Hur har helgen varit? :P

Irritationsmoment...

Någon som såg idol igår? =) Antar de flesta gjorde det.. Iaf, rocktema igår.. fyfan va jag sett fram mot de :D En av mina favoritidoler är Calle och se han shaka loss med guran till "are you gonna go my way" med Lenny Kravitz  var iaf inte Ozzy runt en midsommarstång... Han ROCKADE FETT (H) Jag tyckte dock inte om hans Slah- inspirerade hatt. Tyckte du om den?

Den som åkte ut var Nicklas. Gillas skarpt! :D Jag har länge stört mig på den killen. Hans stil är ganska annorlunda, vilket i sig inte är fel. I början gillade jag hans röst lite, men det blir enformigt och tjatigt.. Man såg när han sjöng igen hur alla fjortisar satt och skickade sms för att rösta på honom genom heeeeela hans framträdande. Tyckte mig även skymta Amanda -vardet... :S Iaf, vem i helvete väljer en sån random låt? Jag hade aldrig hört den låten före han sjöng den. Alla låtar han gjort sedan han blev "finalist" har varit totalt randomlåtar - "vaa, vilken är det? :S"

Killen kunde fan valt Otherside med Chillipeppers, eller kanske Long Before Rock and Roll med Mando... Skulle förmodligen varit mycket bättre... Men det är ändå hans val, inte mitt :P Nu är iaf alla som man inte gillade utslagna :)


"Vaaaaah, va saru?"




Vem åker nästa gång?




Livets mening, bull bull bull...

Sitter och gör klart ett filosofiarbete nu - Livets mening. Helt ärligt, det är en ganska meningslös uppgift. Vem tänker idag på livets mening mer än gamla stofiler med pipskägg som röker kat? Varför inte bara fråga vad man tror på istället och varför? Värderingar, ambitioner, drömmar, mål och en teori om hur man som människa utvecklas.

Jag sitter inte och filosoferar kring varför "gud" skapade människan och vad människans uppgift är. För att definiera "gud" så kan man väl säga att gud finns överallt och ingenstans. Gud är abstrakt och är inget mer än en tro på det övernaturliga i naturen - en tanke i våra huvuden. Förhållandet mellan kristendom, judendom och islam - det är gud. Att protoner har en positiv laddning och att elektroner har en negativ laddning - det är gud. Att 75 åriga tant Asta skulle få vanställningar om att hon ser Jesus gå ner på Drottninggatan - det är gud! Att Klaes - Otto Barkbit skulle tro att ju mer ost han äter, ju smartare blir han - det är gud!

Vad tycker du är livets mening?


Höstlov (H)

Gick och hade matteprov idag vid 12. Jag har hört att matte C ska vara ett stort hopp från matte B, men än så länge märker jag ingen skillnad. Kanske kommer i de kommande kapitlen :)

Efter provet så fick jag beskedet att jag inte behövde komma på engelsklektionen vilket innebar att jag fick lov vid halv 2 :D Så det var bara att önska alla ett trevligt lov och bege sig hemåt ^^


Jag måste verkligen uppdatera mig, vet inte ens vilket tema det är på idol för morgondagen! :O Har inte haft lust att sitta vid datorn de senaste dagarna ^^

Nu blir de snart go maud, mye maud, maud i rättan tid! :P

Vad har ni för planer på lovet? (:

Glupsk? Bara förnamnet

Sitter och käkar frukost framför datorn som jag inte får (förlåt farsan (A)) med min systers hundvalp Mya i knäet. Ett större kräng får man leta efter asså! Det är en 16 veckors Jack Russel Terrier som vill ha mat heeella tiden!

Nu står den på tangenbordet och slickar mina fingrar också xD. Hundens mage är verkligen en ballong, och hon bara längtar tills hon får tag på mackan som ligger på bordet ovanför tangentbordet... Kommer hon att få den? xD

Kanske bör tillägga att det lilla livet somnade i min famn nu :)


Idag bjuder jag påen cool bild :)

I don´t get it...

Går man in och läser på stora bloggar så handlar garanterat hälften av dem till viss del mode. Det finns "innelistan" och "utelistan" och hamnar man under den sistnämnda så är man efter i utvecklingen. Jag har aldrig varit så där grymt modeintresserad så jag följer trender eller läser om nästa års mode i tidningen. Det räcker med att man går in på MQ, Brothers eller HM och handlar det man tycker är snyggt och sitter bra. Jag har inget mot inspiration från modebloggar och dylikt men måste man bygga upp hela sin klädstil efter vad andra har på sig?

Varför följer egentligen människor trender? Ena månaden kan det vara chinos och boots som gäller och nästa månad så ska alla gå runt i gympabyxor och flip flop. Är man så fäst vid att inte sticka ut från mängden och att vara "inne" så man inte vågar köra sitt eget race?

Förvisso behöver man spendera sitt kapital på någonting för att få ekonomin att blomstra, men måste det vara på produkter som samhället säger åt dig att du behöver? Kanske är jag efter i utvecklingen men jag lär inte gå runt med häng så man visa hela röven, och byxbenen innanför strumporna!


Vad tycker du, cyklar jag i badkaret eller?



Idealbild, kanske? :S

Skäggig onsdagsmorgon

Vaknade för ungefär en halvtimme sen och kom på att jag inte börjar förrän halv 3 idag, det gillas! (H) Ska för övrigt ha matte C då, och imorgon är det prov! Hur nu det ska gå...

Iaf slog det mig när jag låg och tittade upp i taket, att om man inte låter sig bli påverkad av negativ stämning så går allting mycket lättare. Till exempel: klagar någon över skola och läxor och jag inte bryr mig så mycket om i det som sägs, så skulle jag inte dras med i stämningen av missnöje. Därmed skulle jag lättare tänka på min egna framtid och finna ork att göra läxorna. Det skulle innebära att jag har större chans att få de betyg jag vill ha. För är inte det egentligen vad skolan går ut på? Om man som en outsider skulle följa min klass i en vecka så skulle nog personen ställt sig frågan: Är dagens skola bara en slags institution för att fördriva tiden för ungdomar och för att de ska känna gemenskap och finna vänner?

Dagens gymnasieskola går ut på att följa mainstream - gör inte en person läxan så tänker andra "bra, gör inte han läxan så behöver inte jag heller göra det!". Det slutar med att över hälften av klassen skippar läxan och bara glider med. Jag tycker det är rätt sjukt att vi som ungdomar låter oss själva påverkas på ett sånt negativt sätt. Är vi verkligen så lata?

Hmm, en tankeställare kanske :) Nu ska jag hoppa in i duschen och bli fräsch :P

Spotify

Jag har inte förrän nu förstått hur bra Spotify egentligen är! Man slipper problemet som där är med Youtube, att hålla på och ändra låt var 3:e minut. Samtidigt kan man lyssna på vilken musik som helst - grymt ju :)

Har inte lyssnat så mycket på musik den senaste månaden men nu lär jag lyssna mkt mer ^^ Synd bara att det hackar i 20 sek innan låten börjar. Man missar hela introt =/. Någon mer som haft det problemet???????

Nu blir det till att börja med en filosofiuppgift - livets mening. Som Borat säger, this suite is black not! NOOOOOOOOT!

nöff på er ;)


School´s out for today!

Så jävla skönt idag när jag skulle ha aktiekunskap. Har sådär världens drygaste lärare, Urban. Kallar honom för övrigt Urban Usling efter något gammalt barnprogram xD

Iaf så hade jag förväntat mig samma gamla pladdrande som han alltid håller på med. Man går liksom in i någon slags dvala - har du någonsin känt så i skolan? :P. Lidandet blev iaf kort för vi hade bara en snabb utdelning av förra veckans uppgift och så pratade vi om de kommande veckorna, sen fick vi gå! :D

Nöff Nöff på det!


Chill mcgrill (H)

Kom till skolan kvart i 10 idag och hade samhällslektion. Där fick jag en uppgift i samhällskunskap och en uppgift i svenska, ganska drygt... Dock så har jag ingen svensklektion imorgon, och ingen samhällskunskap på fredag så jag har nästan inga lektioner kvar den här veckan :D Sen är det lov...

Än så länge har jag inga planer... vilka är dina planer? ;)


Sverigedemokrater, släng er i väggen

Läste just ett debattinlägg av Sverigedemokraternas partiledare Jimmy Åkesson där han svartmålar muslimer. Det är faktiskt med blandade känslor man läser det han skriver. Han lägger fram saken så här:

- Massinvandring och stora barnkullar leder till ökad mängd muslimer.
- Islam påverkar vårt samhälle i stor utsträckning, och människorna att själva bjuda till anpassning.
- Ökad mängd muslimer ger en större front på förändring av villkor för muslimer i Sverige.
- Människor kan bli lockade att konvertera till Islam till följd av relationer till andra och tredje generationens invandrare.
- Det är förbjudet att konvertera från Islam. Det leder till en permament ökning av muslimer.



Tankar:
Jag är inte rasistisk men vissa tankar kan vara värda att fundera över. Indirekt tror jag han säger att Islam är farligt - att muslimer kräver så mycket förändringar i svensk lagstadga att vi som svenskar blir negativt påverkade. Skulle Iran tillåtit oss som emigranter att starta kyrkor och kräva fläskkött i skolor? Nääe, tror inte det...

På så sätt tycker jag faktiskt att han har några poänger i sitt uttalande. Dock har alla människor rätt till religionsfrihet, och allt det innebär. Den muslimska religionen säger att kvinnor ska bära slöja och att fläskfärs är förbjudet. Därför går det före vår kulturs traditioner. Det är något som jag tror är svårt att acceptera...

Dessutom målar han upp förändringar som genomförs pga. muslimer.

- Muhammedkariaktyrer är förbjudna vilket gör att konstnärer blir dödshotade. Den gärningen går ostraffad.
- krav på införande av sharialagar
- Resurser går åt till att omskära små pojkar
- Separerade kön i badhus och separerad simundervisning
- Försälning av ritualkött i livsmedelsaffärer
- Fläskköttsförbud på lågstadieskolor
- Nya lovdagar för att fira exempelvis Ramadan.


Tankar:
Det jag först undrar är vilka hans källor är. Jag har aldrig hört talas om att lågstadieskolor slutar servera fläskkött till elever som inte är muslimer, eller att nya lovdagar införs. Inte heller har jag hört krav på införande av Sharialagar. Enligt min åsikt är det nämligen helt fel att till 100 % anpassa kost efter muslimer om inte skolan har en klar majoritet av muslimer.
Att ge lovdagar för Ramadan är ganska oundvikligt eftersom Ramadan gör barn trötta och energilösa.


Vad tycker du om hans inlägg? :)


Volleybolldax?

Min gamla tränare är på mig varje vecka om att jag borde börja träna volleyboll igen... Jag vet inte om jag orkar, jag har blivit lat! Skulle verkligen behöva en träningskur så jag orkar träna :) Volleyboll är verkligen en rolig sport, men man stukar fingrar och skadar axlar och dylikt. Har en sjuk beslutsånget!

Vad tycker du, bör jag börja träna igen eller ska jag hålla mig till annan träning? xD
Tycker du om volleyboll?



Gäsp

Ännu ett bevis på att aktiekunskap är tråkigt. Satt och läste i sängen för en stund sen, och efter 5 sidor så blev jag så jävla trött så jag somnade och vaknade en halvtimme senare :P

Nu sitter jag med min systers valp i knäet, som heter Myra. Hon är verkligen skitsöt den busan :) Ska se om jag har någon bild på henne...

Vad händer ikv?






Could you bring me some food? (:

Skånes största skämt...

Satt just och uppdaterade mig på min kära gamle vän Kaffehornan och hans bravader. För er som inte känner till honom så räcker det med att veta att han är en trogen Malmö FF fan som inte har "alla besticken i lådan", inte alla hönsen hemma... Trots att han inte förstår det så är det verkligen klockren underhållning! Tänk er en uppladdning inför en hemmamatch, sitter och dricker öl å snackar skit, så sätter man på en gammal kaffehornan - klassiker. Det kan fan inte bli bättre, eller vad säger ni? =)



VIIILKA HYLLOR!



Mums!

Ibland e de faktiskt riktigt gott att vara nyttig! Slutade tidigt från skolan idag och åt därför inte utan skyndade mig hem :) Helt plötsligt blev jag grymt sugen på havregrynsgröt med äpple, linfrön och knäckebröd. Sprängfyllt av protein, bra för när man ska bygga muskler :)

Även om det inte ser jättegott ut så är det verkligen ljuvligt! Nu ska jag käka det och sätta mig framför tv - spel. Hörs senare ^^

Whalländer!

Tänkte jag skulle göra lite reklam för den engelsksända Wallanderserien med Kenneth Branagh i huvudrollen.. Idag sänder de Firewall. Ber om ursäkt för min låga aktivitet idag, men imorrn ska jag nog ha mer tid :P

Wollie bollie!

Grossistlager?

God dagens, läsarna!

Idag planerade man att bara ta det lugnt, så jag satt vid datorn och spelade flash- spel till klockan halv 1, då min bror kom och sa "nu ska vi hem till mamma!" Hade inte mycket till val...

För att över huvud taget kunna förstå min mors lägenhet så vill jag att du föreställer dig ett lager av galjar, kläder och böcker, inklusive vind och skafferikällare xD

Två timmar senare hade jag blivit utmattad, snytit mig sådär 500 ggr, och en hel trave med galjar =)

Jag antar att det finns något bra med en samlare till mor... :P

Förkyldning, en bra start på morgonen (Y)

Vaknade till vid halv 8 imorse av att näsan var helt och hållet igentäppt och att jag verkligen inte kunde svälja! Gick upp och snöt mig/tog näsdroppar och tog en halstablett före jag la mig och vilade en timme till :P

Sedan blev det ändra om lite på rummet :) Satte upp en cool tavla på väggen ovanför sängen så nu känner jag mig lugn igen. Av någon anledning får jag lite smått ångest och blir deppig om jag inte förnyar mitt rum en gång i halvåret. Har du någongång känt samma sak? xD


Nu ska jag göra mig en kopp varm choklad med minimarshmellows, hörs om en stund, gott folk :)

Så mycket som kan hända :O

Kom för en stund hem från min systers lägenhet. Hjälpte henne med att dra ner tapeter från väggarna samtidigt som jag lyssnade på idol. Två timmar senare och en hel del svordomar och sår senare så hade vi lyckats dra ner ungefär en tredjedel, man fick bara av en massa småflisor xD

Råkade dessutom skära mig med en kniv på fingertoppen av pekfingret så jag kan knappt skriva nu...

När jag loggade in på blogg så såg jag till min förvåning 8 kommentarer :O Hard work work nu.

Bara fortsätt kolla in min blogg, läsare =) Nöff nöff

Spam?

Någon mer än jag som avskyr när folk spammar kommenterar på stora bloggar? Det segar ner hela systemet.. Kissie och Dessi borde verkligen själva gå in och rensa bland kommentererna om de bryr sig om sina bloggar... O.o

Nu ska jag hem till syrran och dra ner tapeter och glo på Idol. Hörs senare :)

Suck...

Sitter och betraktar hur min bror och far kastar en hundleksak mellan varandra i vars sin soffa, och hur min hund springer mellan de två sofforna och försöker få tag på leksaken... Att man kan göra så mot ett djur. Dock ganska kul att se xD

Som om det vore något ovanligt?

Skribenten på Aftonbladet ville göra gällande att den här sortens beteende vore ovanligt. Tänker du efter riktigt noga så kommer du på dig själv med att det här egentligen bara är ett normalt mobbningbeteende med inslag av en tendens till sadism... Det är verkligen inte något ovanligt. MObbare njuter av att göra så offret mår dåligt, och det här är precis samma sak, bara det att barnen inte ser gränserna av sin mobbning!

Alla beteenden tänjs till det yttersta och med dagens mördarspel och Happy Tree Friends så är blod och våld något kul, något att söka efter! Att barnen gjorde det för att offret var en tjallare är mest en tillfällighet.. Vårt samhälle är tämligen sjukt!





Utveckling förnöjer =)

Frankrike inviger nya metoder för att hålla kvar studenterna i skolan - en sorts ersättning bestående av 10 000 euro om en klass har hög närvaro och förhållandevis bra betyg. Förslaget möts av kritik av en organisation vid namn SOS education som påstår att man köper upp eleverna, vilket är moraliskt fel.

Enligt mig är det här riktigt bra! Det är något som verkligen borde tillämpas i Sverige också, utöver CSN. Det skulle kunna ge en ökad gemenskap i klassen och motivation. Får man 100 000 kr när man slutat trean och man är 20 personer i klassen så innebär det en inkomst på 5000/ person - nog pengar att åka på en liten resa för med sin klass! Idag tenderar ungdomar att inte göra något utan att få något - de tänker inte på sin egen framtid, utan lever i nuet och söker en lycka. Ökad gemenskap kan också ge lycka vilket skulle kunna motivera elever att stanna i skolan och trivas!

Om jag ändå pratar utveckling så kan jag tillägga att det är sjukt att man på en skola inte får måla om väggar och dylikt! Vi har små grupprum i vårt område och alla vill kunna ha fondväggar i dem, vilket kan ge en varm känsla och att man trivs - istället för att ha dessa beige-vita väggar som bara gör en deprimerad...

Vad tycker du om Frankrikes idé? =)

Uppdatering

Dålig uppdatering, jag vet...

De senaste dagarna har inte bjudit på så mycket, bara en helt- från- vettet estetlektion och ett besök på konstmuseet där vi skulle kolla in en utställning som handlade om våld på internet, och sexistiskt beteende... Väldigt intressant, faktiskt! Man fick verkligen tänka till, föreställa sig varför Fritzl gjorde som han gjorde, varför någon mördar 32 studenter på ett universitetscampus i USA och varför Paris Hilton utför nakenchocker... :P


Nu ska jag sätta mig framför ett bilspel och ta det lite lugnt.

Hörs ikväll, nöff nöff!

Mönstringen

Kom just hem från mönstringen. Är helt jättetrött, yr och hungrig :P

Jag måste säga att det är rätt ironiskt... Jag spenderade totalt 3 och en halv timme på bussen, och höll på med mönstringen i 2 (Y) Kom dit, fick kort information, gjorde ett prov om logik och sånt och gjorde hörseltest och pratade med läkaren. Därefter blev jag utskriven eftersom jag haft problem med knä, axel och fotleder :P
Sedan gick jag runt i Kristianstad och tittade runder före jag åkte hem med 12 bussen.

Totalt onödigt att jag ens blev kallad, för jag har sedan länge beslutat mig för att jag ICKE ska göra lumpen.

Vad tycker ni om värnplikten?


Nu ska jag packa upp väskan och göra mig något att äta, hörs senare :)

Packningslista

Okej, då är jag i full gång att fixa inför morgondagens mönstring. Får väl se hur bra man platsar.. Nedan följer min packningslista:

Mönstringspappret

hälsodeklaration

slutbetyg från 9:an och senaste terminsbetyg från gymnasiet

legetimation

Träningskläder - handduk, träningsskor, tröja, shorts

körkort

Sen måste jag givetvis ha med mig min gryyyymt stora matsäck bestående av frukt, mer frukt, risifrutti och lunchpengar ^^

Wish me luck, people =)


Måndag morgon...

Någon mer än jag som verkligen avskyr när man på en måndagmorgon vaknar av att klockan skriker en i örat med sin gälla ton ÖH - ÖHH- ÖHH -ÖHH -ÖÖÖÖÖÖHHH, ungefär klockan kvart i 7 på morgonen? Det är en av de drygaste sakerna jag vet xD

Ikväll ska man börja packa inför mönstringen... Ska upp klockan kvart i 5 imorron bitti (Y)! Sedan bär det av till Kristianstad där jag måste vara innan 08.00 zZzZzZzZzZzZzZzZzZ.... Ska bli spännande att uppleva faktiskt :)

Har du mönstrat, eller kanske ska? =) Tell me!

Suck på heltid!

Någon mer än jag som verkligen avskyr att läsa om Vietnamkriget? Det enda goda med mina historielektioner är läraren som är ett riktigt original... Står mitt i en datorsal runt ettor, tvåor och treor och skriker "WAS IST MEIN NAME!?" rent av impuls, och citerar kändisar mitt i lektionen, spelar luftgitarr och snackar om sitt favoritlag Kalmar IF....


Gjorde en dryg uppgift idag där vi skulle svara på frågor om Vietnam, skulle egentligen ha tillförlitliga källor som Ne eller bra böckers.. slutade med att jag fick "kunskap från Wikipedia", för att citera Promoe, som för övrigt e jävligt bra!.



Wallander med whaa

Sitter och tittar på den första filmen i den brittiska Wallander - serien. Är det någon mer än jag som tycker att deras uttal av Tomelilla och Ystad är så jäkla klockrena? Jag menar, de säger Tåhmmelillha och Whaaländer. Jag har alltid älskat när britter och amerikaner försöker snacka svenska...

När jag ändå nämner Wallander, tycker inte ni att den svenska serien är sååååååå fruktansvärt tråkig? Jag menar, storyn i alla filmer känns så fruktansvärt B, Beck är mycket mycket bättre! Den enda bra skådespelaren är Christer Henriksson a.k.a Kurt Wallander, och se hur de hoppar runt i hela Ystad när de spelar in filmen är bara skrattretande.. I en scen cyklar Kurts dotter på ena hållet av Regementsgatan, och i precis nästa bildruta så kommer hon från ANDRA hållet av regementsgatan och parkerar cykeln...

Vad tycker du om Wallander? :P

Smärre chock!

Ibland går jag in och kollar Kissies blogg för att se prov på hennes idioti. Varje gång lockas man till skratt, det slår aldrig fel alltså xD

Iaf så såg jag att hon gjort ett inlägg om prostitution nyligen - kan ni tänka er, Kissie skriver om något viktigt :O. Iaf så blev jag ganska orolig när jag läste det. Kissie vill lösa problemet med arbetslösheten med att legalisera prostitution (Y) Dessutom misstar människan sig ganska grovt, eftersom hon betonar att de som jobbar betaler skatt. Hon verkar inte förstå att svartjobb inte ger några skattepengar till staten. Om man legaliserar prostitution så måste de sen starta ett bolag och skatta på pengarna man tjänar. Ska då staten fungera som någon pimp?

Hon yrkar också på att det kan förekomma i förorter, men inte inne i storstan. Med andra ord vill hon veta om att problemet finns, men själv inte vara med om stämningen om hur man står längs vägkanten och raggar upp kunder. Härligt, Kissie! ;) Sedan handlar det inte om huruvida prostitution får förekomma eller inte, utan om att det ska!

Vad tycker du om Kissies hjärndödhet, och prostitution? :)




Out with the old, in with the new...

Har nyligen varit hos frissan. Har länge haft en stor kalufs på huvudet, den rök nu! En lugg på kanske tol cm blev till fyra :S Man måste ju följa trenden lite, och en kalufs som beter sig lite hur den vill är inget kul xD

Idag står följande på schemat:

göra dryg historieläxa
köra en runda
städa rummet!
Ta reda på busstider till mönstringen

Vad ska du göra en sån här tråkig söndag? :)

Fotboll

Ikv smäller det mellan Danmark och Sverige. Många hoppas på en svensk seger och tycker att mycket talar för det. Dock tycker jag att de kan förlora, så Lagerbäck kan avsättas. Den personen har haft sitt ämbete några år för mycket. Det svenska laget behöver förnyas. Fotboll är ju enligt många Sveriges nationalsport (trots att det är ishockey (H)), och därmed borde alla angelägna om att inte låta 38 åringen Henrik Larsson spela från start oavsett hans skicklighet. Nytt blod behövs!

Hur slutar matchen ikväll, fellas? :)

Vem åker först?

Idag är det den första fredagsfinalen :D Hoppas verkligen att hon jävla eftersnackskärringen hånar artisterna i år igen, så att Jihde inte håller i eftersnacket längre... Så kan hon se vad hon ställer till med! ^^

I alla fall, idag hoppas jag på att Camilla åker ut! Hon lär väl förstöra ytterligare en låt idag.. Får rysningar (inte Baggestyle!) över hela kroppen bara jag ser henne...

Vem tycker du ska åka ut? :)

Ännu en miss

Skulle till banken idag och få överfört studiebidraget till mitt konto. Det var en liten lapp som jag skulle fylla i banknummer på som hade kommit med posten. Jag hade precis fyllt i lappen och skulle bara fort upp på toa innan jag skulle cykla dit, och när jag kom ner så var lappen borta. Eftersom jag ibland förlägger saker och glömmer bort vad jag gjort när det rör sig om små tidsrum så tänkte jag att jag lagt lappen på något annat ställe. Jag letade tillsammans med min far i en kvart på alla tänkbara ställen.

Till slut så kollade min far i ett hörnskåp i vardagsrummet, helt random. Inne i skåpet låg lappen! Det var min far som gjort en blunder, inte ja.. tihi ^^

Har ni råkat ut för liknande saker? :)

Helg :)

Fredagar är bara så förbannat bra! Har sovmorgon till kvart i 10, sen en lektion i filosofi som för övrigt är stundvis intressant men drygt med vår lärare som ser ut som broder Tuck i Robin Hood, för att sedan sluta :D
Tyvärr har jag lite att göra nu på eftermiddan... Ska strax köra till banken och fixa så att studiebidraget kommer in på mitt eget konto, sedan blir det lite läxa med projektet och städa rummet :P

Älskar inte du också fredagar? :)

Klassiker!

Satt och spelade lite gitarr för en stund sen. Helt plötsligt började jag lira Save Tonight, utan att tänka på det! Ganska skumt hur man bara sitter i andra tankar och börjar göra något, som att en undermedvetna styr en! Har ni råkat ut för något liknande någon gång? I alla fall.. här är den, för er som inte minns den!



Men shit, sinnes!

Idag på Aftonbladet fanns en artikel om en 5 -årig kille som var body builder. Killen har sjukt stora muskler för den åldern och tränar hårt flera timmar om dagen 5 dagar i veckan. Är det något mer än jag som tappar hakan när man läser det? FÖr det första kan det ge biverkningar när killen blir äldre - både på skelett och muskler - och försening av puberteten till orsak av brist på fett. Dessutom kan killen bli så stor att han får Arnold att se liten ut...

Jag måste medge att det är ganska coolt, men en liten kille som orkar göra 140 armhävningar i rad är heeeeelt galet... Personligen orkar man 30 (Y) Slagen med hästlängder av en liten kille xD

You rock!

Fyfan va gutt. Blev släppt efter halva lektionen engelsklektionen idag. Slutar egentligen 16.20 men fick gå vid 14.40. Så jag kom hem grymt tidigt. Nu blir det disk, skriver mer sen :D

Bonde söker fru

Jag har fått nog av tv 4: as program bonde söker fru.. det är verkligen riktiga original till skåningar som är med där. Det intresse som finns för programmet tror jag snarare handlar om att man vill få sig ett gott skratt än intrssera sig för bönders relationer. Här får ni ett smakprov på bondeskämt!


Jag fattar inte..

Förstår verkligen inte dealen med vissa människor. Kissie verkar ha som ambition att skaffa läppar som är lika breda som hennes röv, och jag undrar om någon mer än hon själv ens tycker det är snyggt? O.o Du som kille, föreställ dig att kyssa de läpparna.. Hade garanterat låtit bli!

Kanske behövs det originella beteenden som läppförstoring och bröstinplantat för att bli känd? Jag har hört talas om någon kultur som sätter tunga och smala ringar runt halsen på sig själva i mål att få långa halsar - det betraktas som vackert. Det kanske är den nya skönhetstrenden i Sverige? =) Ungefär lika snyggt!



Me miss summer... =/


Lärare får betyg?

Idag skrev Aftonbladet om att man i Malmö på prov inför betygssättning på lärare. Målet är att kunna förbättra inlärningsprocessen och skapa ett bättre klimat mellan lärare och elever - mer jämställt helt enkelt. Betyget lärarna får ska fungera som en indikator på huruvida bra läraren når ut med den kunskap denna försöker lära ut. Systemet gäller grundskolor i Malmö.

Tur att detta inte gäller gymnasiet, för om det skulle göra de så vore det bara löjligt! På gymnasiet krävs en god diskussion om hur man ska göra uppgiften man blir tilldelad, och du som elev kan fråga på vilket sätt uppgiften går in i målen i kursen, och vilka andra alternativ man har. På så sätt vore skolverket bara som en polis som tittar en över axeln om det skulle gällt gymnasiet!

Jag tycker dock att det är en god idé att genomföra det på grundskolenivå, för det sätter press på lärare att anpassa sig efter elever. Problemet är bara att elever som avskyr en lärare, eller om eleven inte riktigt förstår sig på en lärare, så kan detta visa sig negativt på lärarnas betyg...

Vad tycker du om att elever ska sätta betyg på lärare? :)

Fredagsfinal

Idag publicerades idolernas låtval till den analkande fredagsfinalen...

1. Nicklas Hocker, 17 år, Onsala

Låtval: Get the party started (Pink)

2. Rabih Jaber, 22 år, Lycksele

Låtval: When Love Takes Over (David Guetta)

3. Karolina Brånsgård, 25 år, Örebro

Låtval: Just Dance (Lady GaGa)

4. Erika Selin, 18 år, Dorotea

Låtval: About You Now (Sugababes)

5. Calle Kristiansson, 21 år, Kristianstad

Låtval: Destiny Calling (Melody Club)

6. Reza Ningtyas Lindh, 28 år, Lund

Låtval: Superstar (Jamelia)

7. Erik Grönwall, 21 år, Stockholm

Låtval: Leave a Light On (Belinda Carlisle)

8. Camilla Håkansson, 21 år, Kalix

Låtval: All Night Long (Lionel Ritchie)

9. Eddie Razaz, 20 år, Stockholm

Låtval: Release Me (Agnes)

10. Mariette Hansson, 26 år Halmstad

Låtval: When Tomorrow Comes (Eurythmics)

11. Tove Styrke Östman, 16 år, Umeå

Låtval: Hot 'n' Cold (Katy Perry)

 

Ska bli grymt intressant att höra Calle och Karolina göra en uptempolåt, och så får vi väl se om Camilla ska förstöra ännu en låt :)

 

Vad tycker du om fredagens idolavsnitt? ^^


Hektisk morgon :O

Klockan ringer halv 7, jag stänger av klockan och lägger mig ner på kudden och tänker "ska bara vila ögonen i 2 minuter" När jag öppnar ögonen igen så är klockan halv 8 (Y) De slutar med att jag måste springa i kläderna, göra någon macka till frukost, gå ut med hunden och slänga mig på cykeln och ta mig till skolan..

Brukar du råka ut för samma sak? :P


USCH

Förresten så HATAR jag förkyldningar! Sitta och knarka vicks blå och glo på tv med en gammal fleesetröja och raggsockor (Y) Blir väl till att kura hop sig i soffan om en stund :P


Tänkte för övrigt att det var dags att visa en bild!


Genialt (:

Har ni läst artikeln om killen som ställde sig på centralen i Malmö och hade en skylt där det stod "Jag är jäkligt trött på att vara arbetslös" ? SKrattade som f-n av någon anledning när jag såg det.. Måste säga att det är grymt smart att göra så.. Det är så länge sen det fanns springpojkar som sålde tidningar till människor, eller som man gjorde reklam för saker på sidan om husväggar..

Rent analytiskt sett så är det här ett grymt stort steg tillbaka i utvecklingen, för idag söker man mycket jobb per mail, inte traditionellt mellan 4 ögon xD Tror inte att jag själv skulle göra så.. man skulle känt sig ganska dum. Bra jobbat dock!


Vad tycker du om den idén?

Yess!

Hade beslutat mig för att åka till skolan tidigare än planerat och just när jag kom så anlände dessutom en av mina bästa polare :) Fick en väldigt positiv chock när jag slängde blicken in i datorsalen i mitt arbetslag. Jag fick se en gitarr ligga på ett bord, helt övergiven. Detta är första gången jag ser en gitarr ligga i mitt arbetslag under alla 3 år på gymnasiet. (= 

Det var några veckor sedan jag spelade gitarr senast så jag bokstavligt talat rusade in i datorsalen och tog upp gitarren :P  Dock så saknade guran den översta E strängen.. Inte så kul =/  Men dock, vilken känsla det var!

How long how long will I slide...


Guuuutt!

Vaknade imorse vid halv 9 och kom på att jag inte börjar förrän halv 2 idag :D 3:an kan verkligen vara chill ibland. Nu blir det frukost - havregrynsgröt, juice och nån fullkornsmacka. C ya later!



Skånska för nybörjare

Jag tror i princip ALLA svenskar hört talas om den enkätundersökningen som gjorts om att man borde skänka Skåne åter till Danmark. Förvisso har Skånskan måååånga uttal av ord som är väldigt lika danskans. Dock kan jag ärligt säga att som i grund och botten malmöit knappt förstår ett enda ord danska. Så enligt nationalismen så tillhör vi inte längre Danmark...

Sedan är skåskan i och för sig väldigt egen. Det finns många ord som jag aldrig skulle få för mig att använda - lomma, "maud", pinnaso, "trö po", "laugom", den skånska ballen,  päror, hossor,  myed, rullebör, rälig etc. Jag förstår inte ens den skånska som bönder pratar, som för övrigt är den fördomsfulla inställning till skånskan som många människor har. Alla är inte som Carolina Gynning!

Här är ett smaktips på den grövsta skånskan!

"Fröugan kastar ut maj po andra sijan vajen ner bland alle bedor om jau inte går ut me hungen varje mårron!"
(Min fru slänger ut mig i betfältet på andra sidan vägen om jag inte går ut med hunden varje morgon)


Föräldraransvar på gott och ont

Idag publicerades en arikel på aftonbladet om en motion som, ifall den träder i kraft, innebär att föräldrar kan bli tvugna att betala för brott som sina barn gör. Förutsättningen är att rätten ska fastslå att föräldern/föräldrarna varit vårdslösa och därmed inte gjort något för att förhindra brottet. Beloppet skulle kunna gå upp till 8000 kr, ungefär en halv nettolön för en medelklassens individ.

Hmm, jag har under alla år stört mig på hur ungdomar helt utan att bry sig slår sönder lyktor, skyltfönster,  kastar is på lastbilar från hustak och är allmänna plågor för allmänheten. Jag har alltid trott att det handlat om bristande uppfostran och en för stor nivå av frihet. Eftersom jag infunnit mig i personer som begått sådana brotts närhet så vet jag att föräldrarna till dessa barn inte effektivt nog förhindrar det här oönskvärda beteende. Dock har jag på senare tid insett att det handlar om livsskådning. Föräldrar vill att sina barn ska göra sina egna val, och att de ska vara medvetna om vad valen de gör spelar för roll på deras framtid. Ska föräldrarna jaga sina barn så att de inte får ha någon fritid?

Jag håller helt och hållet med om att ungdomars inställning mot brott och livet borde skakas om lite, men att sätta föräldrar under ekonomisk press löser förmodligen ingenting. Om man försöker vara realistisk - har ungdomar någon empati för ekonomi, om det inte är direkt avgörande för levnadsstandaren i hushållet och därmed dem själva?

Vad tycker du i saken? :)

 

 

 

 

 


Leka leka (:

Kom just hem från skolan.. tycker verkligen jag förtjänat att koppla av framför lite Guitar Hero.. får bli Aerosmith idag. Så sjukt länge sen jag spelade Make it. Den låten e verkligen helt sjukt najs =)

Vilken är din favoritlåt på GH? ;P



Skola..

Jag avskyr måndagsmornar. STällde klockan på halv 7 för jag skulle kolla genom historieläxan till idag.. Stängde av klockan, somnade OM och vaknade när min bror kom och lämnade sin hund innan han skulle till jobbet.. Slutade med att jag satt och käka min frulle bestående av youghurt och nån macka när jag läste genom det jag skrivt :P

Hektisk morgon, yep!

Skriver senare gott folk =)

Grymt grymt

Busy busy..

Gick nyss upp och åt frukost. Tänkte sticka till gymmet och ta ett snabbt och intenstivt träningspass, sen blir det hem och duscha innan gästerna kommer vid 1 tiden. Idag blir de stressigt :P

Hörs senare ;)

Julkåthet - en ny trend..

Tidigare år så vet jag att affären Bo Ohlsson i Tomelilla tidigt tagit initiativ att köpa in julsaker och sätta upp dem i sin affär. För övrigt kan ja säga att de är en sånt där lågpris-affär med typ en affär i hela Sverige (som jag känner till). Iaf brukar de sätta upp julsaker - tomtar, glitter, plastgranar, prydnadssaker och dylikt i mitten av oktober.

Till min värsta förskräckelse fick jag se tomtar i keramik som man själv fick måla.. det här var i början av september! Helt ärligt, vad håller det på att ta åt den svenska befolkningen? Är vi så fästa vid julen och ser fram mot festligheterna att vi drömmer om det i 4 månaders tid när det är mörkt, kallt och ruggigt? Är vi som svenskar och därmed affärskedjor så julkåta att vi måste spela happy christmas i början av hösten?

Jag tycker det är dags att nypa till oss själva i armen och därmed förstå hur sjukt det låter..  :O


Nöff nöff!

Idol no more...

Tycker verkligen synd om Carl och Clara som inte fick ett wildcard igår. Enligt mig så hade de verkligen förtjänat en chans till.. Får hoppas åtminstone en av dem söker nästa år för jag vill verkligen se mer av dem :)

Suck, suck suck!



Att en person på förhand väljer att förstöra två st låtar tycker jag verkligen visar nog! Det var verkligen en sjuk skam att hon kunde gå vidare ur gårdagens idol. Att skicka ut Jon som verkligen är en aning originell på sitt avslappnade sätt och som kan sjunga är som att välja grönmögelost istället för Gouda.. Nää, vi får verkligen hoppas att denna person åker snart!

Morron...

Vaknade just, helt utsövd efter tio timmars sömn och fick till min förskräckelse se att det var regnoväder.. sånt är bara för jävla deprimerande :P


Tycker inte ni också att regn e sjukt tråkigt? =/ spec. här nere i Skåne där de nästan aldrig regnar rakt ner :S..

Skriver lite senare. Blött gristryne på er ! ^^



Hmm..

Paus i Idol nu. Tänkte jag skulle skriva en tanke som slog mig precis.. Finns det något bra ord på när man är mätt på törst, och isåfall, vilket?! Måste veta de.. :P

Ser fram mot svar =)



Idol




Jaha, vem tar juryn ut idag? Hoppas verkligen på Carl, Clara, Rasmus och Sabina (:

Ska också bli kul att se vem som går vidare till fredagsfinalerna :D Nu känner man verkligen de olika personerna.. blir högst intressant!

Vilka är era favoriter? Mina är Calle, Mariette och Erik :P

ZzZz...

Var tvungen att hoppa över sovmorgonen idag eftersom det skulle komma några gubbar och kolla vårt avlopp någon gång från 7 på morgonen. Alltså gick jag upp tjugo över 7 för att kunna släppa in dem och ha koll på hundarna, och gissa vad? Människorna kom inte fram tills jag skulle åka till skolan! snacka om drygt. Nu vill jag bara hem och sova... :P

Nöff nöff, skriver mer senare

Farmville, undersökning



Okej, underöskningen klar.. Farmville kan nog faktiskt vara en ganska härlig tidsfördrift.. Tror dock inte jag kommer håla på med det i fortsättningen! FÖredrar mindjolt games..

Vad tycker du om farmville? Är quiz lr spel bäst? =)

Ozzy The boss



Min brors söta hund <3

Oj oj..

Tittade just på gamla bilder och tänkte att jag skulle visa några av min familjs hundar. Hade helt glömt detta. Som jag *asg* när jag såg de.. Min brors hund underst, sedan min systers hund ovanpå och min fars hund som juckar xD

Så här ser det ut när familjens hundar leker :P

Yr i pottan!



"Ser inte skogen för alla träd" tror jag passar rätt bra in här.. Sprang precis runt i en kvart och letade efter vart jag lagt min penna.. skrev till flera vänner på msn, och blev allt mer ängslig.. Sen när jag väl kollade ner på tangentbordet så såg jag att pennan låg där.. Helt sanslöst! xD


kaaaallt!

Det märks verkligen att hösten är här! Se bara på temperaturen nu om dagarna. Det kan inte ha varit mer än 5 grader imorse. Min andedräkt till och med kondenseare! (det kom rök i form av vattenånga, koldioxid)

Det var bara att dra på sig handskar och knäppa dragkedjan ända upp tll öronen på jackan och dra sig mot skolan..

Jag avskyr höst =/

Vilken är din favoritårstid? :)

RSS 2.0