Lärare får betyg?

Idag skrev Aftonbladet om att man i Malmö på prov inför betygssättning på lärare. Målet är att kunna förbättra inlärningsprocessen och skapa ett bättre klimat mellan lärare och elever - mer jämställt helt enkelt. Betyget lärarna får ska fungera som en indikator på huruvida bra läraren når ut med den kunskap denna försöker lära ut. Systemet gäller grundskolor i Malmö.

Tur att detta inte gäller gymnasiet, för om det skulle göra de så vore det bara löjligt! På gymnasiet krävs en god diskussion om hur man ska göra uppgiften man blir tilldelad, och du som elev kan fråga på vilket sätt uppgiften går in i målen i kursen, och vilka andra alternativ man har. På så sätt vore skolverket bara som en polis som tittar en över axeln om det skulle gällt gymnasiet!

Jag tycker dock att det är en god idé att genomföra det på grundskolenivå, för det sätter press på lärare att anpassa sig efter elever. Problemet är bara att elever som avskyr en lärare, eller om eleven inte riktigt förstår sig på en lärare, så kan detta visa sig negativt på lärarnas betyg...

Vad tycker du om att elever ska sätta betyg på lärare? :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0