Utveckling förnöjer =)

Frankrike inviger nya metoder för att hålla kvar studenterna i skolan - en sorts ersättning bestående av 10 000 euro om en klass har hög närvaro och förhållandevis bra betyg. Förslaget möts av kritik av en organisation vid namn SOS education som påstår att man köper upp eleverna, vilket är moraliskt fel.

Enligt mig är det här riktigt bra! Det är något som verkligen borde tillämpas i Sverige också, utöver CSN. Det skulle kunna ge en ökad gemenskap i klassen och motivation. Får man 100 000 kr när man slutat trean och man är 20 personer i klassen så innebär det en inkomst på 5000/ person - nog pengar att åka på en liten resa för med sin klass! Idag tenderar ungdomar att inte göra något utan att få något - de tänker inte på sin egen framtid, utan lever i nuet och söker en lycka. Ökad gemenskap kan också ge lycka vilket skulle kunna motivera elever att stanna i skolan och trivas!

Om jag ändå pratar utveckling så kan jag tillägga att det är sjukt att man på en skola inte får måla om väggar och dylikt! Vi har små grupprum i vårt område och alla vill kunna ha fondväggar i dem, vilket kan ge en varm känsla och att man trivs - istället för att ha dessa beige-vita väggar som bara gör en deprimerad...

Vad tycker du om Frankrikes idé? =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0